Vi har i denne uge, igen, kartofler fra Kirkebogård i Rutsker

Vi er så heldige at Kirkebogård i Rutsker kan levere kartofler til os i denne uge også. Og nu hvor vi er i slutningen af marts måned, venter vi spændt på at de første asparges kommer frem fra jorden. Marts og April måned kan være lidt vekslende i vejret, og som det er med andre afgrøder er det svært at sige præcis hvornår vi modtager de første friskdyrkede afgrøder fra avlerne.

Konklusionen er at vi glæder os!

I denne uges kasse finder du, udover de lokale bornholmske kartofler, porrer (spanien), iceberg salat (spanien), tomater på stilke (spanien), løg (spanien), fennikel (italien), blomkål (italien), pærer (italien), og gulerødder fra DK.

Et hurtigt måltid kan laves ved at skrælle og vaske kartoflerne, skæres i små tern og derefter dryppes med lidt sesamolie. Drys lidt salt og peber på og steg i ovnen på ca 200 grader til kartoflerne er brune og sprøde i overfladen og bløde indeni.

Lav en lækker salat af fintsnittet icebergsalat, tomater i skiver, fintskåret fennikel og pærer skåret i tynde skiver. Lav en dressing af citron, honning, chili og salt og peber. Alle ingredienser blandes og salaten serveres sammen med kartoflerne og et lækkert brød smurt med mandelsmør.

Velbekommen!