Søde kartofler

I denne uges kasse vil der være søde kartofler!

(1) Sød kartoffel (latin: Ipomoea batatas) eller batat er en rodgrønsag, der tilhører snerlefamilien. Den ligner en kartoffel, men tilhører ikke samme familie. Søde kartofler er aflange og ofte større end kartofler, med rødrosa eller hvid skræl, og hvidt eller gult frugtkød. Den tilberedes på samme måde som en kartoffel. Søde kartofler har en sødlig smag og har et forholdsvist højt indhold af A-, C- og E-vitaminer.

Søde kartofler kommer oprindelig fra Sydamerika.

(1)Wikepedia

Søde kartofler er gode at bage i ovnen. Start med at skylle de søde kartofler og lad endelig skrællen blive på. Skrællen indeholder masser af gode vitaminer og mineraler.

Halvér kartoflerne og bag dem med lidt olivenolie og salt i ovnen til indmaden er blød. Tag søde kartoflerne ud af ovnen og tag indmaden ud. Lad skrællen være til senere brug.

Hele hvidløgsfed bages sammen med søde kartoflerne, også med skal på. Derefter tages skallen af hvidløgsfedene og den bagte indmad fra søde kartoflen moses sammen med hvidløgsindmaden. Blandes med friske urter, lidt olivenolie og lidt salt. Reven parmesan vil også være lækkert at blande i mosen.

Kom mosen i skallen af den søde kartoffel og bag den på grill i nogle minutter før den serveres!

Velbekommen!

I denne uges kasse vil der udover søde kartofler være spinat, agurk, citron, aubegine og kål fra Buresødal og kartofler fra Kirkebogård.