September er lige om hjørnet....

September måned er lige rundt om hjørnet og det er blevet varmt igen. Der er stadig masser af bornholmske lækre grøntsager og bær.

Plantagen leverer blandede tomater, rød raja kartofler og rød og grøn frissésalat. Rosvang leverer spaghettisquash, Fælleshaven Lynglyst leverer kruspersille, Permagrønt leverer grønkål, bladbede og rødbeder og Snogebæk Plantage leverer blåbær.

Bladbede er lækker lynstegt i wok sammen med fintsnittede rødbeder, fintsnittede kartofler, hakket grønkål, fintsnittet rødløg og fintsnittede gulerødder.

Start med at snitte alle grønsager undtagen bladbederne. Varm derefter semsamolie i wok'en godt op og steg grønsagerne. Hæld lidt tamari over, drys med en smule rørsukker og pres lidt citronsaft henover.

Snit bladbederne i ca 1 centimeter tykke strimler og lad dem stege med helt til sidst, så de bevarer deres sprødhed. Drys ristede sesamfrø henover før servering.

Servér eventuelt de lynstegte grønsager sammen med spaghettisquash bagt i ovnen. Vi har i bloggen fra oktober måned sidste år lagt en opskrift på bagt spaghettisquash. Velbekommen!