Mini blomkål, broccoli og rosenkål starter oktober måneds øKASSE

Fra Kirkebogård i Rutsker er der i denne uge blomkål, broccoli, bellindakartofler og gule og røde løg. Fælleshaven Lynglyst byder ind med porrer. Permagrønt leverer mynte og blandede beder. Ø-grønt har rosenkål og knoldselleri.

Kassen er fyldt med efterårsgrønsager og her kommer et forslag til flødegrønsager i ovnen hvor nogle af kassens grønsager er repræsenteret:

Til 2 personer skal du bruge 4-5 kartofler, 3 gulerødder, et halvt knoldselleri, en halv rød peberfrugt, 1 gult eller rødt løg, en kvart piskefløde, salt og peber og en halv skefuld rød karry.

Skræl og vask grønsagerne. Snit kartoflerne i fine skiver og læg dem i et ovnfast fad. Snit de resterende grønsager og svits dem på panden i olie sammen med karry og salt/peber. Vend grønsagerne hele tiden og tag dem af panden efter ca 10 min. Bland dem med kartoflerne i fadet og hæld fløde henover. Drys eventuelt med mozarellaost. Sæt fadet i ovnen på 185 grader i 20 min, derefter skru ned på 150 grader og lad retten færdigbage i yderligere 25 min. Lad retten dampe af i 5-10 min og servér.

Retten smager rigtig godt sammen med syltede rødbeder.

Velbekomme!