Jordskokker smager fantastisk!

Vi er nu nået dertil på året hvor jordskokkerne er blevet store i jorden og selve planten måske er knækket i efterårsblæsten. Rødderne, skokkerne, er derved blevet synlige og er lige til at tage indenfor i køkkenet.

Jordskokken smager nøddeagtigt og kan bruges på pizza i tynde skiver, i supper, som tilbehør til gåsestegen eller skiveskåret tyndt i en jordskokkesalat. Uanset hvilken ret man bruger jordskokker i vil dennes karateristiske smag komme frem. Smagen af efterår!

Derudover har jordskokken et højt indhold af C-vitamin og K-vitamin samt sukkerstoffet inulin. Hvor kartofler gemmer næringsenergi i stivelse gemmer jordskokker næringsenergi i inulin.

I jordskokkesuppen bruger jeg altid masser af hvidløg og almindelige gule løg.

Steg løgene i gryden i rapsolie, tilsæt derefter de rensede jordskokketern sammen med frisk timian. Lynsteg og tilsæt vand og den hjemmelavede grøntsagsboullion. Lad det hele simre lidt og tilsæt citron og en smule æbleeddike. Tilsidst smages til med salt og peber før det hele  blendes og tilsættes fløde.

Suppen smager fantastisk sammen med et godt brød!

I denne uges kasse er der udover jordskokker fra Buresødal, Spidskål fra Kirkebogård og Buresødal, Salanovasalat, Bolcherødbeder, Champignon og Rød Ræddike fra Buresødal, Dittakartofler fra Krogsholm og Madæbler fra Kirkebogård.