Japansk pileurt, vild merian og bagekartofler

Denne uges kasse byder på en smagsprøve på japansk pileurt fra Kirkebogård i Rutsker. Der vil være et lille bundt timian og persille fra Kirkebogård i Rutsker og Lyngbo Permahave byder ind med vild merian. Fra Stensminde i Olsker og Ø Grønt er der rabarber og Permagrønt leverer salvien og de lækre friske forårshvidløg.

Vores sjællanske grossist Futura leverer hollandske agurker, hollandske auberginer, spanske courgetter, danske jordskokker og svenske bagekartofler.

Og hvad er japansk pileurt så for en størrelse? Wikipedia skriver: 

Japansk pileurt(Fallopia japonica), japanboghvede eller japansk pileurt, er en op til 2,5 meter høj, bestanddannende urt, der vokser i krat og ved veje og vandløb. Navnet skrives ofte japan-pileurt.

Pileurten kan spises og smager vidunderligt sammen med rabarber. Vi har her et bud på en rabarber/pileurtskompot der smager skønt enten for sig selv eller i selskab med kød eller andre grøntsager.

Skyl og snit rabarber i små tern. Læg i et fad sammen med honning og timian. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca 20 min. Skyl og skær pileurten i 5 cm stave. Steg på  panden sammen med olie og de friske hvidløg. Tag fadet med rabarber og læg de stegte pileurt ovenpå. Værsgo!