ERNSTkassen. 08.12.2017.

ERNSTkassen. 08.12.2017. Vores første ERNSTkasse er et skatkammer af lækre økologiske varer: Rigatoni pasta, friskbagt rugbrød fra Café Rosa, rørsukker, Medjoul dadler, søde kartofler, løg fra Kirkebogård, Nori Sprinkle tangdrys, digestive kiks, æblecider, brun riseddike, hvidløg, fennikelskud fra Kirkebogård, stjerneanis og oregano.

Nyd pastaen i en sauce af baseret på smør/olivenolie, chorizo, fennikel, løg, tomat, hvidløg og oregano. Der kan skabes balance, hvis det bliver nødvendigt, med et drys rørsukker og nogle dråber riseddike. Lidt revet parmesan klæder denne simple ret, som ikke tager længe at lave.

Søde kartofler kan gives en japansk (tempura med tangdrys), indisk (i en stærk karry i selskab med løg og blomkål eller i en grønsagsrig dal), afrikansk (sammen med chili, hvidløg, tomater, Medjoul dadler, peanut butter og evt. kylling) eller amerikansk twist! De kan bages, som de er – bare prik nogle huller i og giv dem et godt lag olie inden de sættes ind i den varme ovn. I skiver kan de bages sammen med andre snittede grønsager – f.x. pastinak, hokkaido, løg, gulerødder og rødbeder. Brug en god olie til at dryppe på grønsagerne og drys med salt, citron/lime/appelsin saft og stødt stjerneanis inden de bages i ovnen. Den klassiske karamelliserede ret kan laves i en dyb støbejernspande: bland rørsukker, kanel, salt, muskat og et lille stjernedrys stjerneanis i en skål – smelt en generøs portion smør i panden og tilsæt skiver af søde kartofler rør rundt indtil alle skiver er dækket med smør – hæld sukker/krydderiblandingen over og rør forsigtigt rundt – skru straks ned for varmen, kom låg på og husk at røre rundt en gang imellem – når de er møre, tag fra varmen og server!

Husk at komme de tørrede krydderier og krydderurter i et glas med tætsluttende låg for at forlænge deres holdbarhed. Især bladurter ændrer smag ved kontakt til luft. Maya fra Café Rosa anbefaler, at det friskbagte rugbrød pakkes i en plastpose og sættes i køleskabet, hvor det kan holde sig i 7-14 dage. Husk, at friskbagt rugbrød kan være svært at skære tynde skiver af det første døgn. Næste ERNSTkasse leveres den 22. december.

INVITER DIN NABO TIL AT ABONNERE PÅ ERNSTkassen OG SPAR 50% PÅ DIN NÆSTE KASSE! Send en mail til info@okassen.com med naboens (eller vennens – eller familiemedlemmets) navn og så snart de opretter et abonnement, får du kr 174,50 tilbage.