Druer, rødbeder og mange andre lækre sager i denne uges kasse

I denne uges kasse finder du druer og lange rødbeder fra Plantagen, rødløg, dittakartofler, bladselleri, bladbeder, iceberg eller radichiosalat fra Kirkebogård i Rutsker og gule bønner fra Hullegård.

September er kendt for at være måneden hvor der syltes, høstes og laves forråd til efteråret og vinterens kommen. Der syltes fx. rødbeder, squash, tomater, hokkaido og mange andre gode sager! Skriv gerne til os med din særlige sylteopskrift, eller hvis du har kendskab til fermentering, så deler vi den på bloggen så flere kan få glæde af opskriften.

På landlyst har vi lige syltet 8 kg tomater. Nogle af tomaterne er syltet med chili og det giver ekstra bid i maden, når de syltede tomater serveres til aftensmaden.

Nogle af rødbederne fra marken er også blevet syltet, fordi vi her på gården godt kan lide en god skive brød smurt med tahin og ovenpå en skive syltet rødbede eller 2, drysset med en smule salt. Specielt vores børn er vilde med sådanne madder.

Vi bager tit friske rødbeder i ovnen sammen med rødløg og frisk timian. Olivenolie og en flagesalt hældes og drysses over og rodfrugten steges til bederne er møre og stegte på ydersiden. Ovnbagte rødbeder smager rigtig godt sammen med en let salat hvor iceberg/radichiosalat blandet med bladselleri og druer vil være et godt forslag.

Rødebeder kan også bruges i fx smoothies og giver en god smag og en smuk farve til drikken!

I det hele taget er rødbeder rigtig gode at spise, og er rig på blandt andet jern. Rødbeden har et højt fiberindhold og er sprængfyldt med vitaminer og mineraler generelt.

Velbekomme!