Det lækre røde spidskål, blåbær og masser af andre gode sager!

Du finder i denne uge rød spidskål fra Ø-grønt, gulerødder og hvidløg fra Plantagen, grønkål fra Permagrønt, squash fra fælleshaven Lynglyst, blåbær fra Hanne, glaskål og røde løg fra Kirkebogård i Rutsker og kartofler fra Marjaa.

Bag den røde spidskål i ovnen. Det er simpelt, du skal bruge lidt olivenolie og groft salt (helst flagesalt, hvis du har det i basiskøkkenet).

Skær det nederste af stokken og del kålet i 2. Del derefter hver halvdel i 3 stykker, så du ender med 6 stykker i alt. Læg dem forsigtigt i et ovnfast fad og hæld olivenolie over. Drys med salt og bag i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

Det røde spidskål smager i alt sin enkelthed godt også sammen med andre kålretter, feks en grømkålsalat med blåbær og røde løg.

Grønkålet snittes fint, fint! Rødløget snittes i tynde strimler og blandes med grønkålet. Blåbær drysses over tilsidst og der kan laves en olie/eddikedressing til. 

Revet gulerod kan blandes i salaten for at give ekstra farve og lidt grovhed til salaten. Ristede mandler hakket i små stykker giver også lidt ekstra til salaten.

Glaskålen smager rigtig godt når den steges i tynde skiver sammen med olie og tilsat lidt salt. Drys eventuelt også lidt tørret chili over og slut af med en skefuld honning.

Velbekomme!