Denne sæsons sidste grønsagskasse indeholder lækre lækre grønsager fra de bornholmske avlere

Kære kassemodtager,

Det er os en glæde at levere kasser hos jer og vi har været virkelig glade for at de bornholmske avlere har kunne leveret grønsager til vores kasser hele sommeren og efteråret. Vi ser frem til en ny sæson med grønsagskasser  i det sene forår 2018.

Fra uge 46 i år er det muligt at bestille ERNSTkassen. Følg med på vores website når vi lancerer kassen!

Denne uges og sæsonens sidste grønsagskasse indeholder porrer, kartofler, kruspersille og bladselleri fra Svaneke Grønt. Plantagen leverer blandede tomater, grønkål og rød grønkål samt æbleeddike. Kirkebogård i Rutsker leverer timian i potte.  Rosvang leverer jalapeno og Ø-grøn leverer hvidkål.
 
Og hvad kan der så laves med alle disse spændende grønsager? Vi har valgt at skrive lidt om jalapeno, den er egentlig ikke særlig nordisk men gror fint i drivhus. Hos Toni og Lisa på Rosvang dyrker de masser af jalapenos, og vi er heldige at kunne få fat i deres sidste portion for denne sæson.

Og hvad er jalapenos for en størrelse?

Ifølge wikipedia: Jalapeño  er en lille til mellemstørrelses chilipeber, som er anerkendt for sin varme, brændende følelse, der bliver produceret i munden, når den bliver spist. Modsat af hvad mange tror, ligger Jalapeños i den milde ende i forhold til andre slags chili og er derfor meget oftest den som anvendes til Tex mex og fastfoodretter hvor chilismag ønskes.

Her er et bud på en mexicansk grønsagssnack:

Du skal bruge hvidkål, tomater, avocado, tortillachips og jalapenos. Derudover skal du bruge spidskommen, hvidløg, tomatkoncentrat, olivenolie, æbleeddike, vand og salt til dressingen.

Allerførst blander du ingredienserne til dressingen. Dernæst snitter du kålen ekstra fint. Bland kål og dressing og smag til med salt og eddike. Anret på et fad. Halver tomaterne og læg dem over. Lige inden servering halverer du avocado og skær kødet i skiver. Dryp med eddike og fordel dem på salaten. Knus chipsne let over og drys med jalapeno skåret i tynde skiver.

Velbekomme!