Broccoli

Ordet "broccoli" stammer fra latin brachium og italiensk brocco, som betyder arm eller gren. Det henviser formentlig til plantens opbygning med hvad der kan minde om en "stamme" og nogle "grene", som er dem man spiser.

Broccoli smager dejligt blandet med mange forskellige ingredienser og er en rigtig god spise her i den kolde vintertid. Broccolien er i denne uge leveret af Buresødal.

Del broccolien i små buketter og bland med de fintsnittede gulerødder. Svits begge dele på panden i lidt olie og tilsæt knust hvidløg og piskefløde. Hæld lidt grøntsagsbouillon ved.

Opvarm ingredienserne, og lad det hele koge i få minutter før det hele hældes over den friske pasta.

Servér med fintrevet parmesan.

Retten er god at lave som den er, og er også god at lave sammen med kylling eller fisk. Her kan grøntsagsbouillonen erstattes af kylling- eller fiskebouillon.

Broccoli i salat er også lækkert. Skær den hele broccoli i små stykker på størrelse med en tommelfinger og damp kålet i få minutter, så den bevarer sin sprødhed. Lad derefter kålen køle af.

Snit pærer i lange tynde skiver og hak det røde løg fint. Bland ingredienserne og lav en dressing af honning/olivenolie/salt/peber og eddike der hældes over salaten lige før servering.

I kassen er der i denne uge også appelsiner, rødbeder, grønkål, persillerod, gule løg og kartofler. Gulerødderne er fra Søris og leveret fra Buresødal sammen med de andre grøntsager.

Velbekommen!