Asparges fra Kirkebogård i Rutsker

I denne uges kasse finder du denne sæsons allerførste levering af asparges fra Kirkebogård. Vi glæder os over at de er med, og ser dette som et slags skæringspunkt for at NU springer det hele ud overalt på Bornholm i takt med at vejret bliver varmere.

Men hvad er asparges for en størrelse? 

Wikipedia skriver: Asparges (Aspargus officinalis), også kaldet almindelig asparges, er en 60- 100 cm høj urt, der i danmark vokser på kystnære overdrev og skrænter. Den er desuden almindelig dyrket og ses forvildet herfra. Arten hører oprindelig hjemme i varme og temperede egne i Sydeuropa, Lilleasien og Nordafrika, hvor den foretrækker flodbredderne. Arten er forvildet og naturaliseret langs kysterne i det østlige Danmark. 

Asparges smager lækkert rå som en snack eller fintskåret i en salat. Asparges smager også himmelsk når den steges på panden i få minutter, enten alene eller i selskab med andre grøntsager eller stykker af kød.

I kassen finder du, udover asparges, flere lækre lokale forårsgrøntsager og urter. Fra Plantagen er der ærteskud og forårsløg, fra Landlyst er der en lækker blanding af frisk mynte og brændenælde.

Fra vores sjællandske grossist Futura kommer der cherrryblomme tomat, broccoli, gulerødder, rødbeder og citroner.

VÆRSGO!